Thursday, May 30, 2013

5 years..5 of us (",)

26 Mei yg lalu genapla 5 tahun usia perkahwinan kami..
wah, ayat cliche sgtt..

Alhamdulillah...

Tiada perkataan lain..

hanya 

Alhamdulillah...

*
*
*

untuk ini..
5 of us
lagi sorang tgh nyorok ;p

Thank You Allah
(",)

See our wide smile
Our sparkling eyes

except ada sorang budak yg ngelat dah rasa kek dulu..huhu

Alhamdulillah

Sepanjang 5 tahun perkahwinan
11 tahun persahabatan
hanya bahagia dan teruja

bak kata safura
semakin hari semakin sayang

hihi.. tetiba cam lucu sbb rasa cam jiwang
@-@


Alhamdulillah

no words can best describe or enough to express this feeling


husband dear

 ~i love u~

just the way u are

just the way u are

 (",)

semoga kebahagiaan ini berkekalan

semoga keluarga kita terus diberkati

dan disinari dgn cahaya mata- cahaya mata soleh, bijak dan berakhlak
saham kubur buat kita berdua
insyaAllah..

Wednesday, May 29, 2013

Tak sempat nak update..

Blog dah lama x berupdate..

X sempat.. x sempatt...

Banyak bnda nk citer, nantila ek ;)

Our 5th anniversary celebration cake (",)

Kredit to

Cite panjang nanti ye
daa~~

(",)

Tuesday, May 21, 2013

Nampak je ayu & lembut..tapii...

Emm.. tgk dari luaran mmg terpikat..

Lembutt je.. ayuu jee.. comell je...

Tapi hakikatnya.........
boleh tahan..

Sekali kena penangan dia... 
terdiam terus... 
PANASSS JEE....


*
*

Ehh.. saya mengumpat pasal sapa ni?

Orang di atas kee?
hihi


xdelah
sy mengumpat pasal mendalah kat bawah ni haa...

Losyen Pati Mustajab
Rose Scented

Nampakk je lembut... ayu-ayu gitu
tapi

panassss dia boleh tahannn

Wangiii bau dia
Rasa macam nak sapu buat losyen
tapi jangan cari pasal 
nak pulun lumur macam losyen baby johnsons warna pink lak

ada yang menggelupur nnt.. hehe

skrg, sejak2 peknen ni, 
mendalah ni wajib sapu sblum tido

sbb kadang2 kaki krem tgh malam

bila sapu kat betis, rasa hangatt je.. bestt

sebelum tido mtk tolong husband sapu kat belakang badan
mmg lena tido
selesa je rasa..

Cubalah
(",)


Hihii.. don't worry ni bukan n3 mengumpat org

knp sy letak pic ND kat atas tu?
saja je
kan dia duta Losyen Mustajab.. ;p


kikiki ;p
bye

Monday, May 20, 2013

Pantai Pandak

Jom sambung n3 Pantai Pandak jauh ke tengah..ehh

Kesahnye pegi sini sbb nak rendam budak berdua ni dlm air masin..

muka baru bangun tido ;)

Sebab, 
sehari sebelum tu, 
ada ulat bulu n kupu2 kuning yg keluarkan habuk tu masuk rumah
habissss laa kulit anak2 naik gatal2.. biji2.. merahhh 1 badan..
menggerutu habis kulit
dalam pic mgkin x nampak sbb naik biji2 halus
kesiann sgt tgk budak berdua ni.. garu sana garu sini..
:'(


so pepagi tu

jommm..kita g rendammm ini budakk 2 org..!!


breakfast pagi tu packing2 makan kat sana je
pas aki n wan balik masjid terus siap2 g sana

tgk, xde org pun
kitorg je..
mandiii laaa puas2.. ;)


budak baju pink tu dari kecik smpai besar takut air pantai
riuh dgn suara dia je..




husna asyik nak berpaut je kejenya
takut sgt
camana nak belajar berenang ni..

kadang2 saja lepas dia jauh2 skt
mulala bising nangis takut

tgk tu, tgh kejar aki nak berpaut sambil nangis..
padahal air takat betis je.. hmm..


seronokk
;p

tapi x lama pastu, air pasang
plus matahari dah makin tinggi

wan pun ajak makan

dah naik atas baru terasa, laparnyeee perut

sorry pic makanan n makan2 x snap
dah lapar sgt..hihi

sume makan bertambah2..
sekali sekala berkelah macam ni seronok juge
:oD


balikk.. adik dah togel..hihi

sampai umah
mandi2.. semua pengsannn..

tamat

sekian saja karangan Pergi Berkelah saya
(",)

Sunday, May 19, 2013

Ke PP, Pulau Perhentian??

Ni citer minggu lepas

Kami ke P.P

Tgk pic bawah, 
ada gaya Pulau Perhentian x?
hihi




Xdela..

ntah bila la kami ada masa n peluang nk g bercuti di pulau
nanti2 la plan baek punye gi pulau

buat masa ni xde perancangan lagi

walaupun duduk di Terengganu yang kaya dgn pulau2

tapi setakat ni kami cuma penah sampai
Pulau Musang, Pulau Rusa, Pulau Kambing, Pulau Babi ehh, dah tukar nama skrg, Pulau Bahagia (dulu nama dia Pulau Babi, x tipu) n Pulau Warisan je..

keh3x
 (sapa yg faham--- faham la ;p)


Okla.

So, PP apa yg kami pegi ni
sbnanye Pulau Pandak je, kat Chendering

Ok, bagi org luar, yg pegi Terengganu,
tapi macam pelik knp banyak pantai di Terengganu yg x leh mandi
ni nk kabo pantai yg boleh mandi ni.. ;)

X ramai yg tau pasal pantai ni
ni antara pantai port mandi manda bestttt sgt
klu teringin mandi pantai mmg kami dtg sini

nanti datang sini tau, 
Pantai Pandak nama dia

Airnya jernih, x berombak sgt
mmg just nice utk mandi2 

x la sebiru air di pulau
tapi ok la
x la sekeruh air pantai batu buruk tu..hehe

**

Tujuan asal plan nak datang sini sbnanye..

ada cerita dia


~next n3 la~~

;p

Friday, May 17, 2013

Balik kampung semula

Misi untuk ke Pesta Buku dah selesaiii...

Esoknye umi n Husna pun balik kg semula... tinggalla abah sorang kat Bangi.. sobs2

Hujung minggu nnt kita jumpa lg ye abah..

Bagi yg belum tahu, ye kami mmg family PJJ.. @-@

Memula x nak blog pun pasal balik ni, tp sbb ada byk gambar Husna.. saja je nak tepek2 gambar buat kenangan ;)

Memula plan nak balik naik bas je, isnin malam tu
nyaris dah abah nak gi beli tiket..
Ntah macamana umi tergerak nak bukak web MAS..
sekalii.. terkejut badak umi tgk ada promo

RM7 dewasa, RM6 kanak2
WOW!!

Terawang2 rasa..
tanpa fikir panjang, lajuu je book..

Okla,
total2 umi n Husna baru RM120++..  biasa paling murah pun umi sorang dah RM150++..

Untung boleh naik flight balik ni, x la penat sgt n cepat sikit sampai,
dah rindu sgt kat adik Wafiq..
Ohh.. adik Wafiq tinggal ngan Wan n Aki jap kali ni.. sbb adik baru baik demam..
plus nak bawak adik g tempat crowded mcm pesta buku tu rasanya belum sesuai kot sbb adik kecik lagi n lasakkkk sgt...
nanti umi abah bawak adik jalan2 pulak ye ;)


Flight kami pukul 8.20pagi.. pukul 7 pagi baru nak gerak dari Bangi..
Umi dah cuak, takut rushing..


Abah just drop umi n Husna, pastu abah g keje..






Sedar dah lambat, tapi sempat suruh Husna posing2 lg..


At last, 8.10 minit baru lepas kastam
Haa..amikk.. igt KLIA tu kecik ke?
Berlari2 umi n husna.. sian Husna sampai tercungap2 terbatuk2..


Sampai dah last call baru kitorg smpai kat gate..




Since tgk ada lg 2 3 org yg lagi lambat dari kami, menyempatt lg nak amik gambar..
hehe ;p



Fuhh.. sempat masuk dlm plane dgn jayanya walaupun berpeluh2..
sib baik seat no.6 je, x payah nak meredah ke belakang2 dgn beg2 bagai..




Sepanjang dalam flight, Husna melayan aktiviti majalah Sayang Muslim
mmg sengaja umi bekalkan buat hilang bosan dia

Elok2 siap aktiviti2 dalam tu.. sampaiii dah..
Jap je KL-KT, dalam 50minit camtu



Yayy!! Dah sampai ;D

Kat Airport KT
tgh tgu aki datang ambik ;)

Rinduuu adik Wafiq sgt....
:')

Thursday, May 16, 2013

PBAKL 2013 - Last

Before datang sini, umi dah ada dalam kepala antara buku yg mmg nak beli, 
antara booth pilihan Galeri Ilmu n PTS

ingat nak beli buku terbaru Ustazah Fatimah Syarha - Risalah Raja Sehari.. 
tp time tu belum lancar ek? ntah, x jumpa..
tp dapat beli buku suaminya, Dr. Farhan Hadi ~ Tuhan Lebih Saintifik
;)

x banyak snap pic
sibuk tengok2 n ghairah2 n beli2..
hihi.. hubby n husna pun sama.. semua gila buku..


dalam pada jalan2 tu, bberapa kali la melayan semek ni berenti berehat..
penat katanya
kejap2 duduk minum2.. sambung jalan.. berenti makan kek la,
sambung jalan.. mintak aiskrim pulak.. 

umi pun dah penat jugak sbnanye
kasi can abah g round sorang2 sambil umi teman husna makan
klu x, mesti abah yg kena layan husna sbb umi dah ghairah tgk buku sampai tinggal husband n anak kat belakang.. teruk kan.. huhu



ini dekat booth kedutaan Arab rasanya
depan booth Galeri Ilmu

sib baik ada tempat ni, boleh duduk2 jap
layan husna main kaler2 sambil abah pulak round2

tempat ni disediakan untuk budak2 beraktiviti, baca buku (tp buku bahasa arab la), n mewarna
memang bersepah2 la tempat ni, tempat bebudak kan..


tapi
dapat kat anak dara ai.....
dikemasnya buat macam meja sendiri


x nak balik pulak tu
nak duduk situ lama2
siap suruh beli meja n kerusi tu bawak balik... hmmm...

ni pesta buku nak, bukan pesta kerusi meja... huhu




sambung jalan2..


ehh.. jumpa booth tempat kerja sndiri
:oD
kt belakang tu staf library UMK.. enterframe lak..hihi ;p



booth Sasbadi
ni Lego yang Sasbadi keluarkan
menarik kan?


depan pintu masuk ke pameran Perpustakaan Kuala Lumpur


tu je piccass nye

*
*
*

hasil tangkapan
ni yg umi n abah punye

Husna punye kat SINI


dapat beli majalah anis edisi lepas yg ter miss-miss

dekat pameran Karangkraf, sebesar2 dewan tu, saya tangkap sebiji buku je
Bicara Ini Demi Illahi, buku terbaru TGNA

spot that Math Form 4 book?
tu saya punye.. hihi
nnt cite.. 
eh takk, saya bukan nak mengulang SPM.. ;p

yang paling atas kotak merah kecik tu, non-alcohol perfume, beli utk Aki..

tu je

sebelum balik makan ringan2 dulu kat luar dewan, 
ada booth2 makanan yg hotel sebelah buat, hotel pe tu.. Seri Pacific ek?
ada van A&W, lagi apa ntah, x perasan
meja2 pun banyak disediakan utk kita berehat n makan2
sib baik cuaca dah mendung sikit, x la panas sgt..

pastu kami pun balikkk...

penatnya..
baru terasa sakit tumit berjalan
td x rasa sakit pun..hehe

nama pun perempuan
(",)

Parody anak Tomok-Arrian by Wafiq ;-D

Sapa yg ada keek mesti tau video anak Tomok si Arrian yg comelllll sgt2 tu kan..

Video yg paling ngetop video Arrian kena marah tu... sampai ramai jugak yg buat parody vid tu..

Jom layan Wafiq lak wat parody vid tu..hihihi ;oD


Monday, May 13, 2013

PBAKL 2013 #2

Antara-antara tujuan utama datang sini ialah nak bawak Husna ke booth Ana Muslim..

Ok, mula2 masuk je terus org yang pegang signange Ana Muslim tegur Husna..
promote booth Ana Muslim.. melompat2 la Husna...


Agak lama melekat kat sini
abah dah x sabar2 nak round2 dulu
tp umi cakap, ni antara sbb utama datang, 
so bg can la umi Husna cuci mata puas2

memula sekali, 
buat langganan majalah Sayang Muslim
owh, majalah tu sgt bagus 
sesuai utk budak perempuan girly-girly umur 4-7 tahun
kartunnya comel n paling best aktiviti2 dalam majalah tu..

kerana majalah itulah umi sedar yg Husna dah pandai buat matematik tambah mudah 
pandai baca suku kata awal
pandai tulis nama sendiri
n pandai main crosswords

ok, x sangka dia pandai main crosswords, seriuss
masa mula2 dia buat, umi sampai terjerit2 kat abah, 
"abah, abah..tgk husna pandai main crosswords..!!"
kami clap-clap-clap.. sampai Husna kembang hidung ;p

ok, umi over.. 
x salah teruja dgn anak sendiri
jom kita teruja dgn anak masing2 jom ;)

selama ini dia menyembunyikan kepandaiannya, 
umi x tahu until dia meluahkannya melalui aktiviti2 dalam majalah tu..
umi teruja
'<3 nbsp="" p="">







yg ini sama macam kek Husna dulu kan..? ingat x? ;)





*
*

hasil tangkapan di booth Ana Muslim


langganan majalah tu start bulan Julai, so yg bulan 5 n 6 kena beli cam biasa dulu
majalah yg lama2 dilelong 4 RM10

anak dara sempat mengepow umi belikan purse comel tu, 
walaupun umi x bagi sbb umi rasa dia terlalu kecik utk ada purse sendiri.. 
tp sbb comel, umi belikan juga

baju Ana Muslim hijau tu dapat free sbb langgan majalah
buku nota gambar Amani tu umi beli utk umi..oppss..hihi
 n tabung mmg belikan utk Husna 

buku aeiou tu x aci sbb yg tu beli kat booth lain
lastly
abaikan bilik yg bersepah tu..hihi ;p




sambung next n3 ye (",)

PBAKL 2013

Hihi..event dah lama lepas ni..

PBAKL 2013 @ PWTC berlangsung pd 26 April - 4 Mei lepas.

Sejak2 keluar iklan pasal PBAKL 2013 ni, umi adalah sgt teruja x nak terlepas dah kali ni macam tahun2 yg lalu..
last pegi masa tu Husna dalam stroller lg, 3 tahun lepas la kot..

So kali ni, umi amik cuti khas sempena nak g sana, org jauh la katakan..;p
Abah pun dgn rela hati dan sama teruja, mengorbankan satu hari cuti juga untuk teman umi n Husna g sana.. Tq abah ;)


Pepagi tu, drive dari Bangi ke stesen Bandar Tasik Selatan..
mmg plan nak naik tren je g sana, malas nak pikir jem n cari parking kat sana nnt..

parking TBS
since parking kat bawah penuh, berpusing2 la kami mencari parking at last tersasar ke TBS ni
ok, ni 1st time smp sini



hubby insist me utk amik gambar ngan bunting tu
katanya ~buat "KENANGANN" (pic ini b4 PRU)
dalamm maknanya tu


tren dah sampai..!!

ok, bukan, tu tren lain.. 
klu tren sndiri smpai x de maknanya menyempat nak snap pic..;p

lg 2 stesen nk smpai br leh duduk

masih ramai lelaki gagah kurang gentleman di luar sana
hanya terkebil2 memandang wanita mengandung berdiri dlm tren sambil bersandar goyang kaki
ye, masih ada
syukur husband sy bukan begitu orangnya...

*

*

*


~sambung next n3~
di Pesta Buku..yay!